Det var en gång…

Sambons Vita

Det var en gång…

Jag har alltid avskytt trädgård och blommor. Massor av slit och släp och aldrig har det blivit som jag tänkt mig. Pelargoner är dessutom nåt som bara riktigt gamla människor ägnar sig åt. Tantblommor!

Men det är tur att man kan ändra sig. 

Det började med två pelargoner som sambon hade när vi flyttade ihop. En vit och en röd. Som han bar ut och klippte ner på våren och ställde in på sval vinterförvaring om hösten.

Allt eftersom tog jag över ansvaret för krukväxterna… inklusive de två pelargonerna. Men jag skötte det inte lika bra. Våren 2010 gick det inte att väcka dem. :’-(

”Var det nån fin sort” undrade jag? ”Mårbacka eller nåt?” (jag var jättestolt att jag faktiskt visste ett pelargonnamn). Men sambon hade ingen aning. ”Kanske”, sa han. Jag kände mig i alla fall skyldig och började fundera på hur jag skulle ersätta dessa. Köpa två röda på ICA? Näe… de två som hade fått flytta ut på komposthögen hade inte sett ut som ica-pelargoner.

Jag kollade lite på Tradera när jag ändå letade efter begagnade fotoböcker där. Det skulle jag inte gjort. Det blev inte 2… det blev 200. Av alla möjliga och omöjliga sorter.

Jag hittade även en avbruten gren från en av sambons gamla pelargoner som stått bortglömd i ett par år i ett vas med vatten. Det fanns lite liv i den bruna geggan. En liten grön kvist tog sig och blommade med vita blommor några månader senare. Vilken sort det är har jag fortfarande ingen aning om men blommorna ser ut som ”Vit Mårbacka” 🙂

Annonser

One thought on “Det var en gång…

  1. Intressant läsning då det är nästan så jag upplevt pellisar. Det där om gamla tanter har dem..haha. Jag har sedan i somras plötsligt fått intresse för dem. Bladen, färgerna, varianterna. Fantastiskt! Är tyvärr väldigt novis än men finner mycket glädje i att läsa alla härliga sidor om dem online. Jag hittade hit via facebook och gruppen vi är med i gemensamt. Allt gott!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s